© De Oblaten van Franciscus van Sales | contact

© illustratie in header: Lia Laimböck

beeldmerk Oblaten van Franciscus van Sales

Beeldmerk


JdC
Franciscus van Sales wordt vaak afgebeeld met een schrijfveer en een boek. In 1923 is hij uitgeroepen tot patroonheilige van journalisten en schrijvers. Nog vaker wordt hij afgebeeld met in zijn handen een brandend hart. Dit hart is zijn attribuut, zo kan hij herkend worden.

In bijbelse taal en in meer algemene zin staat het hart voor de hele mens, of juist voor de innerlijke mens en diens meest intieme, kenmerkende kern. Het hart is de bron van het leven en de zetel van liefde. In zijn boek 'Inleiding tot het devote leven' brengt Franciscus van Sales het innerlijke en uitwendige van de mens onder één noemer: "Het hart is de oorsprong van je daden en je daden zullen zijn zoals je hart is."

Bij de opening van Salesianum in 2006 hebben de Nederlandse Oblaten van Franciscus van Sales het hart als beeldmerk gekozen. Met dit beeldmerk laten zij zien dat bij Franciscus van Sales de liefde centraal staat en dat de Nederlandse Oblaten van Franciscus van Sales dat liefdesvuur brandend willen houden.