┬ę De Nederlandse Provincie van Oblaten osfs | contact


kees_jongeneelen_osfs
Meer over Salesianum kunt u lezen door op bovenstaande foto te klikken. Het betreft een een interview met Kees Jongeneelen osfs, Provinciaal Overste.

Salesianum, huis voor de Oblaten


Salesianum in SchijndelIn maart 2006 werd het nieuwe Centrum voor Salesiaanse Spiritualiteit geopend. Salesianum is landelijk gelegen aan de weg van Schijndel naar Gemonde (Brabant) en het thuis van de Oblaten van Sint Franciscus van Sales. Salesianum wil daarnaast spiritueel centrum en herberg van vriendschap zijn voor allen die op zoek zijn naar zingeving, verdieping en bezinning. Vanuit de congregatie is de wens ontstaan om Salesianum open te stellen voor leden van de salesiaanse familie en voor iedereen die geïnteresseerd is in salesiaanse spiritualiteit, en verdieping en bezinning in meer algemene zin.

Salesianum is een centrum voor spiritualiteit Salesianum biedt ruimte voor de ontvangst van gezelschappen tot 80 personen. Er is een sfeervolle kapel en er is een aantal slaapkamers voor gasten. Ook het Provincialaat en de bibliotheek van de Oblaten zijn hier gevestigd.
In overleg is het mogelijk om uw eigen cursus of activiteit in Salesianum te organiseren. Meer informatie daarover is te vinden in onze tarievenlijst.